1
Тази година Китай ще изстреля първия си спътник от плаваща платформа.
Изстрелването ще бъде направено с ракетата-носител "Чанчжън-11". Със същия модел ще бъдат изведени в космоса от сушата още 4 апарата през настоящата година, предава ТАСС, цитиран от БТА.

Досега ракетата "Чанчжън-11" е имала само 3 старта - всичките успешни, като тя се задвижва от твърдо гориво и има доста скромен капацитет. На ниска околоземна орбита "Чанчжън-11" може да достави едва 700 килограма.

Всъщност "Чанчжън-11" изключително много прилича на военна балистична ракета и дори може да се изстрелва о мобилна ракетна установка.

Вижте как изглежда "Чанчжън-11" >> >> >>Своите експлоатационни качества ракетата доста бързо придобива все по-важно значение за китайската програма, като при това се отличава със сравнително ниска себестойност. Поради тази причина тя идеално пасва за реализирането на търговски програми, изтъкват специалистите от корпорацията.

Напоследък в света се наблюдава засилено търсене на геостационарни и нискоорбитални спътници. Китай възнамерява в близките три години да изведе в орбита 30 космически апарата.  Сподели

ЛАЙФ Биляна Петринска сияе бременна във фотосесия
Актрисата Биляна Петринска си направи фотосесия в Народния театър "Иван Вазов".
Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон Огнената дъщеря на Борис Бекер навърши 18