1
Израелска компания твърди, че може да извлече данните от всеки смартфон iPhone, таблет iPad или плейър iPod.
Нещо повече, Cellebrite пусна реклама, в която демонстрира, че специалистите на компанията могат да разблокират всяко iOS устройство.

Смартфоните на Apple винаги са се считали за силно защитени. Освен това за iOS устройствата има малко вируси, които обикновено са безполезни и не могат да нанесат вреди, предава technews.bg.

Добра реклама на iPhone направи ФБР, когато в ръцете на службите попадна смартфона на стрелец от Сан Бернардино и те не успяха да преодолеят защитата му, за да получат данните на престъпника.

Оказва се обаче, че израелската компания Cellebrite е способна да получи достъп до данните на всеки смартфон на Apple, както и до таблетите и плейърите на компанията, съобщава Forbes.

Разследване на медията установява, че израелските програмисти могат да разблокират устройства под управление на iOS 11 и по-ранни версии на мобилната операционна система на Apple. Твърди се, че може да бъде разблокиран iPhone 8 и дори iPhone X.

Компанията Cellebrite си партнира тясно с американските власти и ФБР. Именно израелските спецове разблокираха смартфона на стрелеца от Сан Бернардино, след като Apple отказа да помогне на разследването.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл