1
Предложения за имена на новите ядрени оръжия засипаха руското министерство на отбраната след обявения от Владимир Путин онлайн конкурс.
Сред предложените имена бяха "Кракен" - за новия подводен дрон, способен да унищожава крайбрежия с мощен ядрен взрив, и "Балалайка" - за футуристичната крилата ракета с ядрен заряд, която може да обиколи земното кълбо, предаде Асошиейтед прес.

Много от идеите бяха израз на мрачния хумор, с който са известни руснаците, отбелязва агенцията.

Някой предложи ракетата да бъде наречена "Санкция" - очевидна препратка към западните икономически санкции срещу Русия заради подкрепата й за сепаратистите в Украйна. Друг предложи ракетата да бъде наречена "Разтопяване", добавяйки в саркастична забележка, че тя най-после ще помогне за затопляне на отношенията между Русия и САЩ.

Много от идеите бяха вдъхновени от патриотични чувства - имаше предложения оръжията да носят имената на легендарни руски воини или на самия Путин.

Лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров предложи ядрената крилата ракета да бъде наречена "Палмира" - по името на историческия град в Сирия, отвоюван от групировката "Ислямска държава" с помощта на руската бойна авиация.

Руските дипломати се опитват да разпространят конкурса в чужбина - посолството на Русия в САЩ пусна в Туитър линк към уебсайта на министерството на отбраната.  Сподели

ЛАЙФ Биляна Петринска сияе бременна във фотосесия
Актрисата Биляна Петринска си направи фотосесия в Народния театър "Иван Вазов".
Кристо подкрепи пострадалата Кристин Илиева Огнената дъщеря на Борис Бекер навърши 18