1
Новият безрамков флагман на Xiaomi - Mi MIX 2S ще има камера с изкуствен интелект.
Както е известно, на 27 март Xiaomi ще представи новия си флагман Mi MIX 2S, който ще е един от първите смартфони с чипсет Snapdragon 845.

От изтеклите по-рано файлове с фърмуера на устройството пък знаем, че то е с батерия с капацитет 3400 mAh и Android 8.0 Oreo.

Резолюцията на дисплея пък ще е 2260х1080 пиксела. В софтуера имаше и препратки към функции с изкуствен интелект в камерата за разпознаване на различни обекти и условия, които сега бяха официално потвърдени от Xiaomi, съобщава Gizmochina, цитиран от Mobile Bulgaria.

Компанията пусна нов тийзър в китайската социална мрежа Weibo, в който се задава въпросът дали публикуваната снимка е дело изцяло на камерата, или в нея е намесен и изкуствен интелект. Самият пост също така загатва, че изкуственият интелект може би ще се използва и за други функционалности на Mi MIX 2S извън фотографията.

Най-вероятно Xiaomi ще предложи възможност за измерване на калориите в храната и други интересни приложения, съчетаващи способностите на изкуствения интелект с тези на камерата.

Xiaomi Mi MIX 2S има потенциала да се превърне в един от най-безрамковите смартфони на пазара.  Сподели

ЛАЙФ Биляна Петринска сияе бременна във фотосесия
Актрисата Биляна Петринска си направи фотосесия в Народния театър "Иван Вазов".
Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон Огнената дъщеря на Борис Бекер навърши 18