1
САЩ разработват нов стелт бомбардировач, наречен B-21. Вече е ясно къде ще се извършват част от разработките и тестовете на самолета.
Военновъздушната база „Едуардс“ се намира в Южна Калифорния и е втората по големина военновъздушна база на САЩ. Базата е играла важна роля в развитието на почти всички самолети използвани от ВВС на САЩ след Втората световна война, като почти всеки летателен апарат от 1950 г. насам е поне частично тестван в нея, превръщайки я в своеобразна „майка“ на много авиационни постижения и открития.

В околностите на базата има центрове за разработка на ракети и изследователски структури към НАСА. Именно в тази база са изпитани и доразработени някой от най-успешните и технологични американски самолети, като F-16, F-22, SR-71 "Blackbird". Тук е бил тестван и стелт бомбардировачът B-2 Spirit, както и първият стелт изтребител F-117.

Историята на база „Едуардс“ винаги е била интересна и обвита в конспирации. Това се дължи на факта, че най-напредничавите военни проекти винаги са намирали дом в базата, като това важи дори и за "Междузвездните войни" на Рейгън.

Изданието The Drive съобщава, че бригаден генерал Карл Шафър тихомълком обявил, че в базата се правят някои "трансформации" свързани с бъдеща разработка от "особено значение".

От Popular Mechanics разкриват, че някой самолети са били пребазирани другаде, а в част от хангарите и инсталациите тече трескава работа.

Освен това Northrop са разширили значително своята "Фабрика 42", която се намира само на 30 километра от базата. Именно Northrop ще са създателите на B-21, а всичко сочи, че скоро ще започне създаването на първия прототип и неговото тестване.

Вижте как ще изглежда новият B-21 >> >> >>


По план B-21 трябва да направи дебютът си в армията през 2025 години, което означава, че инженерите и конструкторите имат още 7 години на тестове. Мисията на B-21 ще е много амбициозна, защото самолетът трябва да замени на практика всички американски бомбардировачи - Rockwell B-1 Lancer, Northrop Grumman B-2 Spirit и Boeing B-52 Stratofortress.

САЩ планират да построят минимум 100 бройки от новия B-21, като по предварителни данни цената на един самолет ще е между 350 и 550 милиона долара. Що се отнася до характеристиките на самолета, той ще има много тънък профил, типичните за стелт прави линии и черно покритие, както и два двигателя. Стелт възможностите му ще са по-добри от тези на В-2 и самолетът ще може да навлиза незабелязано дълбоко във вражеската територия. Спекулира се, че той ще може да носи 30 тона въоръжение. B-2 може да носи 22 700 килограма, така че спекулациите относно B-21 най-вероятно са основателни.

Вижте как изглежда B-2 >> >> >>Първоначалните планове на САЩ бяха да остави разработката и приемането на въоръжение на нов стелт бомбардировач за началото на 40-те години на този век. От Пентагона обаче са преценили, че това е прекалено бавно и са ускорили проекта. Според слуховете първият прототип ще е готов през 2020 година.

Русия планира да построи своя първи стелт бомбардировач по същото време - първият полет на прототипния ПАК ДА ще е около 2020 година, а самолетът ще се строи от "Туполев". Китай също прави свой стелт бомбардировач - Xian H-20, като той трябва да влезе на въоръжение през 2025 г.

Явно трите най-големи военни сили в света планират да се сдобият със сходни самолети по сходно време.

Какво знаем за руския стелт бомбардировач ПАК ДА >> >> >>

Какво знаем за китайския стелт бомбардировач Xian H-20 >> >> >>
 Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем