1
Новият Samsung Galaxy S9 с нищо не е по-добър от Samsung Galaxy S8, като дори дизайнът на двата телефона е на 99% един и същ.
Промените в дизайна са наистина минимални и свързани с разположението на селфи камерата и страничните бутони. И двата телефона използват един и същ 5.8-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 1440x2960 пиксела. Съотношението на екрана, към страничните рамки също е едно и също - дисплеят заема 83.6% от предната част и на двата телефона.

Сравнете външния вид на телефоните  >> >> >>Същото е положението и с екстрите - и двата смартфона имат възможност за безжично зареждане, ирисово разпознаване, лицево разпознаване, възможност да ви измерват пулса, стандартен жак за слушалки и водоустойчивост от клас IP68.

Разликата в камерите също е минимална. И двата смартфона използват 12-мегапикселов сензор с 26-милиметрова оптика, съчета с технологията Dual Pixel PDAF. Единственото преимущество на Galaxy S9 е малко по-чувствителната бленда - f/1.5 при S9 и f/1.7 при S8. И двата смартфона могат да правят 4К видео, качеството на снимките е почти еднакво, а единствената положителна черта на S9 е възможността за снимането клипчета с много забавена скорост.

Камерата за селфитата е еднаква - и двата смартфона използват 8MP сензор с f/1.7 бленда и 25mm оптика.

Батерията на двата телефона също е една и съща, като капацитетът ѝ е 3000 mAh.

И Galaxy S9, и Galaxy S8 имат 4GB RAM памет, което означава, че и двата телефона ще са със сходна бързина. На теория S9 разполага с по-нов и по-мощен 8-ядрен процесор. 4 от неговите ядра работят на 2.7 GHz, а останалите 4 - на 1.8 GHz. Положението при Galaxy S8 обаче е сходно - процесорът отново е 8-ядрен, като 4 от ядрата му работят на 2.3 GHz, а останалите 4 - на 1.7 GHz.

Тази разлика на практика не може да се усети, а операционната система Android 8.0 Oreo ще върви еднакво гладко и бързо и на двете устройства.

В крайна сметка излиза, че разликите между Galaxy S9 и Galaxy S8 са изключително несъществени... с едно изключение:

Нов Samsung Galaxy S9 без план може да се закупи за 1569 лева.
Нов Samsung Galaxy S8 без план може да се закупи за 959 лева.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл