"Амазон" обявиха, че ще пуснат телевизионна адаптация на романа, носител на Американската литературна награда за 2016 г.

"Подземната железница" описва историята на робиня в плантация за памук в щата Джорджия, която успява да избяга през железопътни тунели.

"Това е единствен по рода си труд, който отдава почит към нашата национална история, като я изследва по деликатен и оригинален начин. Съхраняването на размаха и величието на история като тази изисква дързост, напредничаво мислене и в лицето на "Амазон" открихме партньор, чиято визия за предаването й и свободата на формата е изцяло в съответствие с нашите възгледи", каза в свое изявление Бари Дженкинс.

Той вече работи по сериала, но не е обявено колко ще са епизодите, съобщават от БТА, цитирайки АП.

"Лунна светлина", който спечели миналия месец "Оскар" за "Най-добър филм", е вторият филм на Бари Дженкинс, след "Medicine for Melancholy" ("Лекарство за меланхолия", 2008). С бюджет само 1,5 милиона щатски долара, "Лунна светлина" имаше приходи от над 56 милиона щатски долара по целия свят. Той спечели също така Оскар за "Адаптиран сценарий" на Бари Дженкинс и Теръл Алвин Макрейни и за "Актьор в поддържаща роля" на Махершала Али.

Телевизионният сериал "Подземната железница" ще събере голяма част от екипа, който създаде "Лунна светлина". Както и на филма, продуценти на предстоящите серии ще бъдат Адел Романски и "План Би" на Брад Пит.