Първият сезон на сериала е заснет от Кари Фукунага и е с участието на Матю Маконъхи и Уди Харелсън в ролите на детективи от Луизиана.

Дебютният сезон на сериала получи ласкави отзиви от критиката и предизвика голям зрителски интерес, след като първият епизод бе излъчен през януари 2014 г. Действието във втория сезон с участието на Колин Фарел, Рейчъл Макадамс и Винс Вон се развива в Калифорния. Отзивите на критиката обаче бяха противоречиви и това накара шефове на телевизия НВО да преустановят осъществяването на проекта.

Но сега "Ентъртейнмънт уикли" съобщи, че създателят на сериала Ник Пицолато е написал сценариите за най-малко два епизода за потенциалния трети сезон и че му помага сценаристът ветеран Дейвид Милк, пише БТА.

Според източници сътрудничеството между Пицолато и Милк е в ранен стадий. Милк има концепция за следващ сезон на сериала и е започнал да работи върху сценария.

През 2016 г. програмният директор на НВО Кейси Блойс увери, че телевизията и Пицолато обсъждат възможността да бъде заснет още един сезон.