1
Филмът „Добрият пощальон” на режисьора Тонислав Христов е сред 12-те, избрани за тазгодишното издание на международния конкурс „Сънданс“.
Това е едва вторият път, в който българско заглавие стига до престижния кинофестивал.

Лентата е копродукция между България и Финландия, съобщава "Монитор".

Действието се развива в село Голям Дервент, разположено на границата с Турция, където преминава бежанският поток. Един от жителите започва инициатива за съживяване на селото, като за постигане на целта опитва да засели там преминаващите сирийски имигранти.

Филмът е смесица между документалното и игралното кино. Вместо актьори, главните герои са реални жители на селото.

Самият Христов съжителства с тях близо година, за да спечели доверието им. „Бях много приятно изненадан от това колко добри бяха хората. Това са едни хора както в повечето малки села – 95% безработица и мизерия, но самите те бяха много добри. И искаха да помагат, което за мен е нещо много хубаво“, разказа режисьорът пред bTV, цитиран от "Монитор".

Първата родна лента, станала част от селекцията на “Сънданс“, е “Виктория” на Майя Виткова. Филмът бе сред 12-те най-добри през 2014 г., но дебютира по кината в САЩ едва миналата година.

Тонислав Христов е документален режисьор, роден през 1978 г. Той живее и работи във Финландия и България.
 Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл