В програмата ще звучат рядко изпълнявани негови симфонични произведения, а гвоздеят без съмнение ще бъде първата му опера - едноактната “Вилиси”.

Младият Пучини я пише през 1883 г., когато е само на 25 години, но още тогава впечатлява с драматизма, заложен в нея, с изкусните мелодични линии и с яркото звучене на оркестъра. Премиерата на “Вилиси” е през 1884 г. в Teatro dal Verme в Милано.
      
Специално за концерта в зала “България” пристига един от най-видните европейски оперни диригенти - Масимилиано Мурали. Заедно със софийските филхармоници и НФХ „Светослав Обретенов“ на сцената ще бъдат неповторимият световен баритон Кирил Манолов и неговите прекрасни сценични партньори - сопраното Таня Иванова и тенорът Милен Божков. 

На концерта, който започва в 19 часа, ще прозвучат „Хризантеми“ за струнен оркестър, Интермецо из второ действие на операта „Манон Леско”, Скерцо, Симфонично капричио и „Вилиси“.

Билетите са на цена от 30 до 50 лв. и се продават на касата на Софийска филхармония в зала "България" и в мрежата на Eventim.