Поп звезди изразиха съболезнованията и негодуванието си от атаката в зала "Манчестър Арена", взела много жертви и ранени.

Взривът избухна в залата веднага след като Ариана Гранде напусна сцената в края на концерта. Бомбата се взриви недалеч от входа на арената, през който зрителите напускаха покрития стадион. Самата 23-годишна изпълнителка не пострада, но призна, че е шокирана от случилото се.

Тя написа в "Туитър": "Аз съм разбита! От цялото си сърце ви казвам, че страшно ми е мъчно. Просто нямам думи!". Тя сподели своята печал в акаунта си, следван от 45 милиона нейни последователи.

Много от приятелките на Ариана изразиха своята солидарност с пострадалите и техните близки.

Ники Минаж, която пее в няколко парчета на Гранде, сред които и мега хита "Bang Bang", написа:

"Сърцето ми е наранено заради моята посестрима Ариана и заради всички семейства, засегнати от тази трагедия в Обединеното Кралство. Невинни хора загубиха живота си. Това дълбоко ме натъжава!"

Кралицата на американския поп Тейлър Суифт, също близка приятелка на Гранде, й засвидетелства "цялата си любов".

"Моите мисли, моите молитви и моите сълзи са за всички, засегнати от трагедията в Манчестър тази вечер!", написа Суифт в Туитър.

От своя страна Кейти Пери сподели в мрежата за "разбитото си сърце заради пострадалите и техните семейства, за това накъде е тръгнал този свят!" Посланието й бе придружено с емотикон на тъжно и загрижено лице.

Нейната колежка Пинк написа: "Моите мисли и молитви са с хората в Манчестър, всички засегнати, Ариана Гранде и целия екип. Това е сърцераздирателно".

Рапърката Миси Елиът добавя: "Знам, че това е тежко и покъртително за всички", а канадската певица Селин Дион заявява: "Манчестър, с вас съм. Изпращам ви цялата си любов".

Джъстин Тимбърлейк написа: "Моите мисли и молитви са с всички, които са засегнати от ужасяващото нападение. Ние трябва да бъдем по-добри. Трябва да се обичаме".

Джон Ледженд добавя: "Изпращам любовта си на всички във Великобритания, на Ариана Гранде и нейните фенове, които са били там по време на ужасяващата атака. Сърцераздирателно".

Кристина Агилера също реагира: "Потресена съм от новините за случилото се на концерта на Ариана Гранде".

Американският актьор Дуейн Джонсън, по-известен като "Скалата", написа :

"Изпращаме нашите молитви и подкрепа за жертвите и техните семейства, които бяха въвлечени в тази трагедия. Останете силни".