1
Холивудският актьор Леонардо ди Каприо е предал статуетката "Оскар", спечелена от Марлон Брандо, на американските власти.
Ди Каприо освен това е инициирал връщането на други, неидентифицирани артикули, които е приел като подарък за благотворителен търг за фондацията си, подкрепяща различни екологични каузи, от хора, свързани с разследвания фонд 1MDB.

През юли миналата година срещу холивудската продуцентска компания "Ред Гранит" беше заведено гражданско дело по обвинение, че е използвала 100 милиона долара, отклонени от малайзийския инвестиционен фонд за финансирането на филма "Вълкът от Уолстрийт" с участието на Леонардо ди Каприо.

През октомври актьорът съобщи, че сътрудничи на разследването и е готов да върне всички подаръци или дарения, ако се установи, че идват от съмнителни източници.

Статуетката "Оскар", спечелена от Марлон Брандо, е подарена на Леонардо ди Каприо от продуцентската компания "Ред Гранит" в знак на благодарност за работата му над филма "Вълкът от Уолстрийт". Американските правосъдни власти вчера са предприели действия за конфискуването и на две творби на Пикасо и Баскиа, за които се смята, че са купени с "прани" малайзийски пари и са подарени на Ди Каприо от сътрудници на "Ред Гранит".

Засега остава неясно дали актьорът вече е върнал двете картини, както и снимка, направена от фотографката Даян Арбъс, пишат от БТА. Фотографията също фигурира в иска, подаден в четвъртък от американското правосъдно министерство.

Правосъдните власти искат да бъдат конфискувани и вещи, свързани с други два филма, продуцирани от компанията "Ред Гранит" с пари, за които също се предполага, че са дошли от малайзийския инвестиционен фонд - "От глупав по-глупав 2" (2014) с Джим Кери и "Баща в излишък" (2015) с Уил Феръл.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл