Сакскобургготски присъства на благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Александър Невски“ и на валидирането на пощенско-филателно издание на тема "Известни българи-филателисти. Н.В. Цар Симеон II - почетен председател на Съюза на българските филателисти".

Вижте снимки от партито >>

Вечерта Симеон, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза станаха домакини на приема за 80-ия му рожден ден в двореца "Врана". Официални гости бяха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава. Първата дама се появи видимо освежена. Тя облече бял гащеризон с елегантна кройка и без ръкави. Радева бе заложила на нежен професионален грим и пусната коса с леки вълни.

На събитието присъстваха и президентите Петър Стоянов и Георги Първанов

Сред гостите на Сакскобургготски, които се разходиха свободно из центъра на София, беше испанската кралица София. Тя е била забелязана от потребител на Dir.bg в четвъртък на бул. "Витоша".

Събитията около празника бяха уважени от почти цялото семейство на Симеон. Най-малкият му внук Симеон-Хасан, син на Калина и Китин Муньос, разказа пред журналисти на чист български език, че ще подари на дядо си пръстен с Мики Маус, изработен от него. Той добави, че за него е удоволствие да прекарва времето си с дядо, с който си говорят на български език.