Макар да е оприличаван на фъстък, между странния обитател на дълбините край бреговете на Австралия и мъжкия полов орган има поразително сходство, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Приликата на червея с пенис не е останала незабелязана от потребителите, след като фотографията му се е "завъртяла" в интернет пространството. Сред придружаващите я коментари не липсват наименования от сорта "дилдото на русалките". Друг потребител на мрежата пък недоумява защо всички оприличават червея на мъжки атрибут, след като очевидно му липсват "орехчета".

Снимката на пенисоподобното създание е публикувана от наскоро завърнали се участници в експедиция край бреговете на Австралия, организирана от музеи "Виктория" и Австралийската организация за научни и промишлени изследвания (CSIRO). Целта на едномесечното пътешествие е била проучването на океанските дълбини и техните необикновени обитатели. Участниците са се натъкнали на "кошмари" като риба без лице, както и на наподобяващия мъжки полов орган червей.

Въпросното създание не е непознато на науката. Необичайният червей спада към група от 320 морски вида, известни като Сипункулиди. Те обитават предимно плитки води, но се срещат и дълбоководни видове, вкопаващи се в пясък или тиня, или такива, които се крият в скални пукнатини.