"Участваме в модернизацията на британската монархия", каза той за "Нюзуик" - "Правим го не за себе си, а за благото на народа. Дали някой от кралското семейство би искал да стане крал или кралица? Не смятам, но ще поемем всички задължения, когато е необходимо."

Вижте снимки на кралското семейство >>

Понастоящем първи в наследяването на престола е по-големият син на кралица Елизабет II - принц Чарлз. След него се нареждат по-големият брат на принц Хари - херцогът на Кембридж принц Уилям и децата му - принц Джордж и принцеса Шарлот. Принц Хари е пети поред за наследяването на престола.

Междувременно принц Хари заяви в интервю за сп. "Нюзуик", че за него погребението на майка му принцеса Даяна било като психична травма, съобщават от БТА. Той вървеше след ковчега й под погледите на тълпата, когато бе 12-годишен.

"Майка ми току-що бе умряла и трябваше да вървя след ковчега й, обграден от хиляди хора, които бяха вперили погледите си в мен, докато милиони други правеха същото по телевизията" - разказа 32-годишният Хари - "Не смятам, че трябва да се иска от дете да направи това, каквито и да са обстоятелствата. Не смятам, че същото може да се случи днес."