Тарантино в момента обсъжда проекта с редица известни актьори и ще е сценарист на филма, пише Холивуд рипортър.

Според анонимни източници, цитирани от специализираното издание, обсъждания е имало с Брад Пит, който се е снимал в излезлия по екраните през 2009 г. филм на Тарантино "Гадни копилета", и с Дженифър Лорънс.

Продуцентите Харви и Боб Уайнстийн, които са работили с Тарантино над последните му няколко филма, също ще са замесени в осъществяването на проекта.

Снимките трябва да започнат през 2018 г., макар че досега не е сключен договор за разпространението на филма.

82-годишният Менсън, който е с доживотна присъда, бе ръководител на калифорнийската псевдокомуна "Семейство Менсън" и е признат за виновен за съучастие в много убийства, включително убийството на холивудската актриса Шарън Тейт, която навремето бе бременна от съпруга си, режисьора Роман Полански.

Според Варайъти, Дженифър Лорънс и австралийската актриса Марго Роби са кандидатки за ролята на Шарън Тейт. Възможно е Брад Пит да се превъплъти в образа на прокурора по делото срещу "Семейство Менсън" Винсънт Булиози.

През август 1969 г. Менсън и негови последователи убиха 7 души за два дни.
Чарлз Менсън обаче не е смятан за сериен убиец, тъй като други са извършили повечето убийства, за които той първоначално бе осъден на смърт.