1
С брат ми близнак Деян като тийнейджъри бяхме щури глави. Но по наше време имаше казарма и бяха по-малко лекетата. Сега са доста повече, загубиха се мъжете.
Това каза пред Дир.бг актьорът Дарин Ангелов, който играе главната мъжка роля във филма „12А“, чиято премиера ще бъде на 15 септември.

- Дарине, ти си за "връщане" на казармата?!

- Аз съм "за". Абсолютно съм за връщане на казармата, защото там наистина мъжът става мъж. Това е първият момент, в който момчето се откъсва от полата на мама. Колкото и да щурееш, колкото и да се биеш и дори да се върнеш с пукната глава вкъщи - мама ще те погали, тате ще те закара на лекар, всичко ще мине... Докато в казармата ти си сам сред равни. Там си с униформа, не знаеш кой от каква каста на обществото е. Там например ми се е случвало деца, които са расли в крайна бедност в Кърджали, по Хасково, да се грижат за мен, когато бях с 40 градуса температура. Лечебницата беше затворена една нощ и нямаше кой да ми помогне, да ми подаде ръка.

Турчетата, помаците обаче веднага се притекоха: "Пичове, близнакът е зле, давайте да му помагаме!" Извадиха лекарства от някъде. Едно момче ми направи някаква отвара - бърка, бърка там половин час с един бързовар, прави разни неща. Трябва да ти кажа, че буквално за една вечер ме вдигнаха на крака! В казармата не знаеш кой какъв е. Всички са равни. Някои излизат от някакво много богато семейство, други излизат от крайна бедност - обаче вътре са един до друг и рамо до рамо. Пък и ние служихме в много интересни години - точно тогава, когато американците удариха Сърбия...

Снимки >>

- Как получи ролята във филма "12А", който предстои да излезе по екраните на 15 септември?

- Беше пролетта или по-точно късната зима в началото на пролетта. Звънна ми Ники Колев, сценаристът на филма "12 А" и каза: "Дарко, написах един сценарий след успеха на "11А" , нещо като продължение. Има една роля, която като съм я писал, съм мислил за теб"... Директно влязохме в преговори. Така че - не съм се явявал на кастинг, поканиха ме директно. Много е гъделичкащо за актьора, защото нали винаги се явяваме на пробни снимки, и това е малко или много част от професията ни.

- Разкажи малко повече за ролята си?

- Учителят по физическо възпитание, на чието рамо главната героиня Лина, която играе Радина Кърджилова, може да се облегне, когато отново се връща в училище. Много приятна актьорска задача. Много сходен до моя характер е този учител. Готина е ролята, надявам се и филмът да има успех. Подходящо време е избрано за премиерата, септември, в началото на учебната година.

- Какъв партньор е Радина Кърджилова? 

- Радина е рядко срещан талант. Не я познавам много добре като човек, но е изключителен професионалист. Имах удоволствието да си партнирам с нея още в "Стъклен дом". Притежава едно изключително качество за актьора, да не "дърпаш чергата към себе си", а да умееш да партнираш. Така и крайният резултат е добър.

- Какво репетираш в театъра? Какво друго ти предстои? 

- Нещо също много любопитно - "Чудаци" на Максим Горки с режисьора проф. Краси Спасов в Народния театър. Жестока пиеса, много ме кефи. Краси е от режисьорите, Крикор Азарян беше такъв, който вече е гледал постановката, преди да я постави - в главата си! И сега иска по най-адекватния начин да я представи на публиката чрез нас. Постановката трябва да излезе в края на септември. Снимам се и в един сериал, "Скъпи наследници", който трябва да тръгне също през септември по bTV. Забранено ни е да изнасяме информация за него. Но това, което мога да кажа е, че е на съвременна тема, режисьорите са страхотни, силен актьорски състав, сценарият е изключителен, а аз имам главна роля на готин тип... (смее се).

 Уникалната изповед на актьора четете в Impressio - сайтът за култура на Дир.бг  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”