Андре Агаси има фен в лицето на херцогинята на Кембридж, която наскоро разкри, че като дете е обичала да гледа Агаси и съпругата му Щефи Граф на корта.

Вижте снимки на Агаси и Граф >>

В интервю за Hello! Агаси разказа, че се е запознал с Катрин преди 5 години, когато са седели заедно с принц Уилям и Щефи Граф в кралската ложа на полуфинала на Уимбълдън.

"Тя е много мила дама. Много е мила. Не я познавам добре и честно казано не разбирам цялото това кралско нещо. Съчувствам им, но ако го погледнем от друга страна е много вълнуващо да си част от твоята си игра постоянно", сподели Агаси.

За децата

Андре и жена му Щефи, която също беше номер едно по време на кариерата си, имат 15-годишен син Джейдън и 13-годишна дъщеря Джаз, но децата не дават никакви сигнали, че смятат да тръгнат по стъпките на родителите си. "Синът ми се интересува от бейзбол, а дъщеря ми се увлича по много различни неща - една година танци, после малко кикбокс. Тя наистина е много активна, но няма напрежение. Това си е техен избор и съм доволен, че не избраха тениса. Това е труден свят. Искам да имат избор и сами да могат да избират. Аз нямах. В много случаи научих това, което не искам да правя от баща ми."

За тениса

Андре, който е започнал да се занимава професионално с тенис по настояване на баща си, добави: "Научих се да се измъквам по свой собствен начин и да виждам играта като това, което е. След това лека-полека натрупах опит на корта, което ми позволи да се почувствам удовлетворен, а после и подготвен през втората част на моята кариера. А сега вече е различно. Уважавам това, което е направено, отне ми и много, на тялото ми също му беше тежко. Не знам дали някога е било любов, но се научих се да го ценя."

В момента Агаси е трeньор на Новак Джокович. Двамата започнаха да работят през май.

За навиците

Агаси разказа, че голям любител на кафето. Сутринта изпива няколко, следобед още едно. За храненето си бившият номер 1 в световния тенис сподели, че "не може да се остави на вредните навици" заради тялото си. Той се придържа към диета с повече протеини и с малко въглехидрати след определено време на деня - "просто няколко основни правила".