Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна заедно със съпругата си Мелания на трибуната на парижкия булевард "Шанз-Елизе", за да наблюдава парада по случай националния празник на Франция, Деня на превземането на Бастилията, предаде БТА.

Вижте снимки >>

Първата дама на САЩ бе облечена с бяла рокля на Valentino с флорални мотиви, вталена в горната част и без ръкави. Роклята се разкроява надолу, а светлосин колан подчертава талията й. Дължината е до средата на прасеца, а ансамбълът е завършен от светлосини обувки на висок ток.

Първата дама на Франция - Брижит Макрон, бе избрала доста по-семпла визия. Тъмносин костюм, състоящ се от бизнес рокля и сако с попър яка и три джоба с цип. Брижит се качи светли обувки с висок ток.

Американската президентска двойка беше посрещната от съпругата на френския държавен глава, Брижит Макрон, и от премиера Едуар Филип.

Междувременно президентът Еманюел Макрон минаваше по булеварда в открит военен автомобил заедно с началника на генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Пиер дьо Вилие, следвани от кавалеристи от Републиканската гвардия в пълна парадна униформа.