Версаче беше на 50, на върха на модната индустрия, когато бе застрелян в дома си в Маями. Полицията не знае защо Джани е убит. Във фаталната сутрин той се прибира сам от разходка край морето. Обикновено дизайнерът разчита на асистента си да отиде до кафенето и да вземе вестниците, но този път е в много весело настроение и решава сам да се заеме с тези задачи. Застрелян е на стълбите пред дома си от Андрю Кънанан. 8 дена по-късно убиецът използва същото оръжие, за да се самоубие на лодка.

Всичко, което виждаме в модата сега, Версаче развива през 90-те години - бляскавите и скъпи рекламни кампании, първите редове, пълни със знаменитости, изобщо цялата симбиоза между звездите и модата. Разликата е, че тогава Елтън Джон, Стинг и Мадона са му безкрайно близки приятели, докато сега много от известните получават пари, за да присъстват на ревютата.

На неговите шоута истинските супермодели - Линда, Синди, Наоми, стигат до невиждани нива на дефилиране, съчетано с актьорски умения и непринудено забавление на подиума. Малката му сестра Донатела се грижи този блясък и страст да се запазят на ревютата на "Версаче" и до днес.