Комисията за предсрочно освобождаване в Кърсън сити реши, че той ще може да излезе от затвора през октомври. 70-годишният спортист бе осъден през 2008 г. на 33 години затвор за това, че през 2007 заедно със свой приятел нахлу в хотелска стая в Лас Вегас при колекционер на спортни трофеи и заплашвайки го с пистолет, му отне купи, които е спечелил.

Преди това, през 1994 г., той бе оправдан в процес за двойно убийство, който прикова вниманието на цяла Америка. Спортистът бе обвинен, че е убил съпругата си Никол Браун и приятеля й Рон Голдман. През 1997 г. бе осъден за плати глоба от 33,5 милиона долара по граждански иск, заведен от близки на Голдман.

След присъдата О. Джей се снима в няколко холивудски продукции, сред които е и поредицата "Голо оръжие" с Лесли Нилсен.

Решението за предсрочното освобождаване бе взето след емоционално изслушване, на което Симпсън каза, че за деветте години в затвора е осъзнал грешките си и че иска да прекара живота си с роднините си и четирите си деца. Комисията прецени, че имайки предвид доброто му поведение в затвора и факта, че това е била първата му присъда, той представлява минимален риск за обществената сигурност и може да бъде пуснат условно.

Деветте години, които спортистът прекара в затвора, са минималният срок, който се изискваше, за да се обсъжда молбата му за предсрочно освобождаване, допълват от БТА.