Клипът, който е публикуван в страницата на фондацията "Една от 8" е събрал 1,4 хиляди гледания за по-малко от 24 часа. В над 200 коментара приятели и фенове на Нана са изразили искрената си подкрепа.

Вижте снимки >>

"Първия път казвах, че ракът ми не е случил на човек, а сега казвам, че ракът ми ще умре преди мен. Абсолютно съм сигурна в това",
сподели водещата на "Съдебен спор" пред Нова.

Тя разказа, че първия път не е знаела дали ще живее и няколко месеца, но сега вече като един отдавнашен онкопациент е наясно, че животът продължава и с диагнозата.

"За мен е много важно да мина този път през рака. Имам желанието да съм красива, да направя всичко, за да се чувствам добре. Имам желанието хората да видят как може да се живее с рак и как може човек да се радва на живота", каза още Нана.

Водещата е разбрала, че е носител на генната мутация и има наследствена обремененост за рак на гърдата и рак на яйчниците.

Тя и съпругът ѝ веднага са обяснили на 8-годишния си син, че Нана отново има рак. Джейсън веднага си свалил книга за рака от интернет.

"Искам да говоря, защото ракът не е присъда, това е една диагноза. Когато лекарите са наистина съвестни и добри, и дават всичко от себе си, те спасяват пациента", каза Нана.

Тя допълни, че "ракът се бори с интелект, с любознателност, с жертвоготовност, да се отдадеш на това, което ти се случва".

В последните години Нана е отдала живота си на пациентите и на хората като нея. Тя разказа, че не се вижда с почти никакви хора освен с жените, които са се обърнали към фондацията за помощ и подкрепа в борбата с рака. "Обожавам ги тези жени. Те са уникални", каза Нана.

Водещата благодари специално на проф. Тимчева, както и на хилядите зрители за подкрепата, която ѝ оказват.