Според изследване на фирмата за търговски анализи Mintel 75 процента от мъжете от третата възраст се чувствали доволни от външния си вид. В групата на 16-24 годишните този процент се оказал значително по-малък - едва 56 на сто.

Вижте 13 мъже над 65 >>

Младите не се чувстват удовлетворени от това как изглеждат поради факта, че е много трудно да се доближат до високите стандарти за красота, налагани от съвременните млади идоли. На 16-24 годишните им се налага да полагат неимоверни усилия, за да заприличат на героите от момчешките банди, от сериалите за оцеляване сред природата или от елитните футболни клубове.

За разлика от тях мъжете над 65 не се притеснявали нито от сивеещите си и понякога оплешивяващи коси, нито от малко поотпуснатите си тела. Те считали тези изменения за естествени и се държат много по-уверено в обществото. Мачовците със посребрели коси много добре се възприемат от дамите, които не са толкова взискателни към външността им, в сравнение с младоците.

78 на сто от възрастните мъже смятали за напълно естествени бръчките, и че остаряването на кожата просто не може да се спре. Но това не значи, че възрастните тотално игнорират външния си вид - напротив, те не спират да се грижат за него, но без да ги тресе параноя.