Сред първите реакции с хаштаг #Barcelona в социалните мрежи, след обявяването на новината, че микробус се вряза в пешеходци на любимата улица на пътешествениците "Ла Рамбла", бе тази на Мелания Тръмп. Първата дама на САЩ написа: "Мислите и молитвите ми - с Барселона." Час по-късно туитна и президентът Доналд Тръмп: "САЩ осъжда терористичната атака в Барселона, Испания, и ще направи каквото е нужно, за да помогне. Бъдете твърди и силни, обичаме ви!"

Играчът на "Барса" Жерар Пике написа на каталонски, подкрепяйки родния си град: "Повече от всякога трябва да сме единни срещу тази атака срещу нашия град. Пращам цялата си подкрепа на хората, страдащи от това варварство."

"Съкрушен съм от случилото се в Барселона. Цялата ми подкрепа е за близките на жертвите и за града", написа и тенис звездата Рафаел Надал.

Кристиано Роналдо: "Поразен съм от новините, идващи от Барселона. Цялата ми подкрепа и солидарност са за близките и приятелите на жертвите"

Дженифър Лопес изрази подкрепата си на испански: "Изпращам много любов и мир на великия град на Барселона и всички красиви хора в него."

Антонио Бандерас: "Свързани в прегръдка с Барселона."

Пола Абдул заяви: "Какъв срамен, безчувствен и пълен с омраза акт. Трагедия. Хората на Барселона имат цялото ми сърце, цялата ми любов и искрените ми молитви"

Илайджа Ууд написа: "Сърцето ми е с Барселона."

Елън Дедженерис: "Цялата ми любов е в Барселона днес."

Алиса Милано също изрази съпричастност: "Изпращам мислите, любовта и силата си на Барселона!"