Повечето хора над 60 г. търсят спокоен и улегнал живот. Но не и Зоуи и Гай Спинк. Кралиците на красотата все още работят като модели.

Вижте снимки на красавиците >>

Близначките, които преди години печелят конкурса "Мис Великобритания", все още застават пред обектива и дори наскоро са подписали договор с агенция в Лондон.

Кариерата им започва през 70-те години, когато печелят няколко конкурса за красота, и продължава до днес.

Зоуи, която губи съпруга си преди две години, казва: "Чудесно е, че с Гай можем да работим като модели на 65 г. Обожаваме работата си и е страхотно, че все още има клиенти, които искат да ни ангажират дори на 65 г."

"Занимаваме се с това от 40 години и много обичаме да работим заедно. Като близначки имаме много силна връзка и това ни сближи още повече през годините", допълва близначката.

Всичко започва, когато Гай печели конкурса "Мис йоркширска роза" през 1973 г. и година по-късно "Мис Великобритания", след като сестра й Зоуи изпраща нейна снимка за конкурса.

"Когато тя го спечели, аз си помислих: След като тя може, и аз мога. Дотогава вече имах две титли от други конкурси", разказва Зоуи.

4 години по-късно, през 1977 г., тя става "Мис Великобритания".

Майката на близначките пък е станала втора в същия конкурс през 1948 г.

Гай споделя, че майка им винаги е разказвала с голяма радост за конкурсите за красота, в които е участвала и им е дала увереността, че и те могат да се справят.