1
Неблагоприятната обстановка на работното място може да доведе до психични разстройства, злоупотреба с алкохола, отсъствие от работа и намалена производителност.
Това бе оповестено от Световната здравна организация (СЗО) във връзка със Световния ден за психично здраве - 10 октомври, съобщава БТА.

Тази година инициативи на СЗО са посветени на темата "Психичното здраве на работното място". В разпространено в Женева комюнике на СЗО се казва, че свързаната с депресии и тревожни разстройства намалена производителност на труда струва всяка година 1 трилион долара на световната икономика.

СЗО напомня, че от депресия страдат над 300 милиона души по света, а от тревожни разстройства - 260 милиона.

Експерти отбелязват, че риск за психичното здраве представляват неадекватната политика в здравеопазването, лошият мениджмънт и комуникация, ограниченото участие на персонала във вземането на решения, недостатъчното ниво на поддръжка на работниците, натовареният работен график, неясно поставените работни задачи.

Заплахите за психиката може да се увеличат, ако на работното място липсва съгласуваност и социална поддръжка.

Световният ден за психично здраве ежегодно се отбелязва на 10 октомври от 1992 г.  Сподели

ЛАЙФ Вижте звездите с най-пищен бюст
Големите бюстове винаги са привличали публиката. Някои известни дами се радват на пищни естествени гърди, които ги правят по-атрактивни на сцената.
64-годишна професорка стана модна икона ”Мис Плеймейт” в обятията на Слави Трифонов