Анджелина Джоли също била сексуално притеснявана от Уайнстийн в края на 90-те. В имейл до "Ню Йорк таймс" тя сподели:

"Имах лош опит с Харви Уайнстийн, когато бях млада. Реших повече никога да не работя с него и предупреждавах колежки, които го правеха, да внимават."

Гуинет Полтроу също обяви, че Уайнстийн й посегнал сексуално в хотелска стая, когато я наел за главната роля в "Ема". Тогава актрисата била на 22:

"Бях дете, бях подписала договор, бях като вцепенена."


Тогавашният й приятел Брад Пит конфронтирал Уайнстийн на събитие и го предупредил да не закача гаджето му. След това обаче Гуинет имала гневен разговор с продуцента, който й се обадил да я заплашва и настоявал в никакъв случай да не споделя с други хора за случилото се между тях.

Междувременно американската дизайнерка Дона Каран взе страната на продуцента Харви Уайнстийн, но след това се извини за позицията си.

По време на интервю в неделя Каран заяви: "Мнозина гледат на Уайнстийн като на символ, а не като на това, което е. Познавам съпругата му - те са прекрасни хора. Самият Харви постигна фантастични неща!"

Дизайнерката не спря дотук. Тя обвини неговите жертви, че са го изкушавали:

"Като погледнете какви неща стават в наши дни и как се обличат жените, и как сами си го търсят. Какво търсят? Проблеми!"

Изявленията на Каран провокираха остри реакции и най-вече от страна на сексуално тормозената от Уайнстийн актриса Роуз Макгауън.

Тя написа в Туитър:

"Дона Каран, вие сте достойна за съжаление. Да помагащ и да насърчаваш подобен човек е морално престъпление. Вие сте една отрепка в шик рокля!"


В социалните мрежи тръгна инициативата за бойкотиране на модната къща на Дона Каран - DKNY. Дизайнерката побърза да се извини за думите си на жените, станали жертва на сексуалните посегателства на нейния приятел Харви Уайнстийн. Но не всички бяха убедени в искреността й. Актрисата Мия Фароу написа туит: "Никога повече няма да си купя неща от марката Дона Каран!"