Това признание актрисата направи в реч в Ню Йорк пред участниците в 27-ата церемония по връчването на наградите за свобода на словото на Комитета за защита на журналистите, пишат от АП.

Снимки на Мерил от червения килим >>

Мерил сподели, че знае някои неща за истинския ужас. Носителката на "Оскар" си спомни за два инцидента. При единия от тях тя била нападната и "се правела на умряла, докато бурята отмине".

В другия инцидент тя станала свидетел на посегателство над друг човек. Говорейки за това, тя каза, че тогава "напълно изтрещяла" и изгонила мъжа, извършил нападението.

Актрисата сподели, че двата случая са я променили дълбоко. Тя не навлезе в повече подробности, а само каза, че певицата и актриса Шер е била свидетел на втория инцидент, допълват от БТА.

Темата за насилието, по-специално сексуалното, е особено актуална в САЩ заради скандала с продуцента Харви Уайнстийн, обвинен от десетки жени в посегателства, сред които и актрисите Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Последваха обвинения и срещу актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман. Политици също се оказаха замесени в подобни скандали.