Тя предзвика негодуванието на потребители с видео, в което тя имитира извити надолу очи, съобщава БТА.

Вижте снимки на Джиджи >>

Вестта е втората непредвидена пречка за американската компания за бельо преди планираното за понеделник дефиле в Шанхай. По-рано бе съобщено, че три руски манекенки и украински модел не са получили визи за Китай.

Според сп. "Форбс" 22-годишната Джиджи Хадид е сред 5-те най-високоплатени манекенки в света. Тя не даде никакво обяснение за оттеглянето си от дефилето.
"Разочарована съм, че няма да посетя Китай тази година", е написала Джиджи на страницата си в Туитър. "С останалите момичета от Victoria's Secret сме като семейство и ще бъда с тях в мислите си."

За компанията Victoria's Secret, която откри първите си магазини в Китай, дефилето в понеделник е първото, организирано извън САЩ и Европа.

През февруари в Инстаграм бе постнато видео, на което се вижда, че манекенката присвива очи, докато държи бисквита с формата на Буда. Това шокира потребители на интернет в Китай. Оповестяването през август, че Джиджи ще участва в дефилето в Шанхай, предизвика нова вълна от негодувание - китайски потребители на интернет я обвиниха в расизъм и написаха, че тя не е добре дошла в Китай.