36-годишната Портман разкрива, че многократно се е сблъсквала със сексуален тормоз във филмовата индустрия, съобщава БТА.

Вижте снимки на Натали >>

"Когато историите за сексуални посегателства се разчуха, си помислих: "Имам късмет, че не съм преминала през това". Когато обаче се замислих, осъзнах, че макар над мен да не е упражнявано физическо насилие, съм била дискриминарана и тормозена по всевъзможни начини в работата си", споделя Натали Портман в интервю в рамките на фестивала Вълчър в Лос Анджелис.

"Мислех, че нямам подобна история за разказване, след което ми хрумна: "Ооо, чакай, имам 100 такива. Мисля, че много могат да разказват за неща, които просто приемат за даденост, за част от процеса"
, допълва актрисата.

Портман дори посочва конкретна история, когато е била поканена в самолет с продуцент. Когато се е качила на борда, актрисата е установила, че той е приготвил легло.

"Нищо не се случи, не ми посегна. Казах, че ситуацията ме кара да се чувствам неудобно и мнението ми беше уважено. Това обаче не е ОК. Беше неприемливо и манипулативно. Бях уплашена", разказва Натали Портман.

Актрисата, чиято звезда изгрява още като дете, споделя, че през определен период от време е избягвала да приема роли, свързани с участие в секс сцени, защото не е искала да бъде взета за някоя Лолита.

"Сега следното трябва да бъде част от диалога - Когато в качеството си на жени се защитаваме срещу начина, по който ни възприемат, трябва ли да заявяваме "Не искам" или да се затваряме в себе си и да се "свиваме" в опит да се защитим сами", допълва Натали Портман.