Принцесата, която е на 2 години и 8 месеца е била заснета лично от майка си - Кейт.

Вижте кадрите и още снимки >>

"Херцогинята и херцогът на Кембридж имат удоволствието да споделят две снимки на принцеса Шарлот в двореца Кенсингтън", пише в официалното съобщение към поста.

"Кадрите са заснети от херцогинята малко преди принцеса Шарлот да тръгне за първия си ден в забавачницата Уилкокс", завършва краткото съобщение.

На снимките Шарлот изглежда много спокойна и весела в свето червено палтенце, обувки и панделка в същия цвят, бежов чорапогащник и бледорозово шалче, и раничка.

Детската градина има отлична оценка от държавните инспектори. На сайта си тя се представя като традиционна, стремяща се да поддържа "високи стандарти, отлични постижения и добри маниери". Таксата е 3050 британски лири (4072 щатски долара) на срок за сутрините и 1800 лири за следобедите.

Принц Уилям също е ходил на детска градина, за разлика от други членове на кралското семейство. Синът му принц Джордж го последва, като през септември вече тръгна и на подготвително училище.

Принцеса Шарлот ще навърши три години през май. Тя е четвърта по ред за наследяване на престола след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и брат си принц Джордж.

Съпругата на принц Уилям е бременна с третото им дете, което трябва да се роди през април.