Фокс нюз отбелязва "подозрителното отсъствие" от наградното шоу на няколко от основните обвинителки на Уайнстийн - Макгауън, Азия Ардженто, Анабела Шиора, Дарил Хана, Мира Сорвино, Розана Аркет.

Вижте звездите в черно >>

44-годишната Роуз Макгауън е обвинила в лицемерие присъствалите на церемонията актриси, които носеха черно в знак на солидарност с жертвите на сексуален тормоз, в размяна на туитове с Азия Ардженто.

"Мога да говоря само от свое име, но аз не само не бях поканена на церемонията за наградите "Златен глобус", но и никой не поиска мнението ми за движението "Времето изтече", нито да подпиша отвореното писмо. Аз подкрепям инициативата, въпреки че бях изключена от нея. Явно не съм достатъчно влиятелна или холивудска", пише 42-годишната Азия Ардженто в Туитър.

В послание, адресирано до Макгауън, италианската актриса допълва: "Никой не трябва да забравя, че ти беше първата, която наруши мълчанието. Всеки, който се опитва да омаловажи това, е трол и враг на движението против насилието над жени. Ти ми даде кураж да проговоря. Винаги ще бъда на твоя страна".

В отговор на поста на Ардженто, Роуз Макгауън пише: "Никой от тези изтупани хора, облечени в черно в знак на солидарност с такива като нас, нямаше да си мръдне пръста, ако аз не бях разкрила истината. Нямам време за холивудски фалш".

Отношение по въпроса в социалната мрежа са взели и сестрите Аркет.
Розана Аркет, която също е сред обвинителките на Харви Уайнстийн, пише в Туитър: "Никоя от нас не беше поканена - Анабела (Шиора), Дарил (Хана), Мира (Сорвино)..."

Отговорът на сестра й, актрисата и носителка на "Оскар" Патриша Аркет гласи: "Това не е редно. Всички вие трябваше да бъдете включени в инициативата. Никой не е потърсил и моята подкрепа, но на кого му пука. Те правят нещата по техен начин, а ние ще действаме по нашия".

Сред холивудските звезди, които са били обект на сексуалните домогвания на Харви Уайнстийн, са също актрисите Анджелина Джоли, Салма Хайек и Ашли Джъд, отбелязва в. "Дейли мейл". Въпросните дами бяха сред облечените в черно дами на церемонията за наградите "Златен глобус".

Наблюдатели обаче не пропускат да напомнят, че въпреки обвиненията, които Роуз Макгауън отправя към лицемерите в Холивуд, самата тя първоначално е приела парична сума, за да си мълчи за деянията на Харви Уайнстийн.