1
Барбра Стрейзънд отново се прояви с позиция, като удари звучен шамар на наградите "Златен глобус".

Стрейзънд излезе на сцената и каза, че е чула да се говори в бекстейджа, че тя е единствената жена, която е носител на наградата в категорията за най-добър режисьор и то в далечната 1984 г. за филма ѝ "Йентъл".

Вижте снимки на Барбара през годините >>


"Аз съм единствената жена, която е взела "Златен глобус" за режисура. И това беше през 1984 - това беше преди 34 години", каза певицата, повишавайки гласа си.

"Приятели, времето изтече!", каза тя и публиката мощно я аплодира.

"Имаме нужда повече жени да бъдат номинирани за най-добри режисьори. Има толкова много филми, които са толкова добре направени от жени", добави Стрейзънд и в този момент камерата се завъртя, за да покаже колко много хора кимат одобрително.

По-късно Стрейзънд нарече това "ужасяващият факт", който е открила по време на шоуто по награждаването и писа по този повод в Туитър.

Стрейзънд е казвала, че сексизмът е основната причина тя да не постигне една от основните си цели - номинация за режисура на "Оскарите".

Барбара Стейзънд е един от най-универсалните артисти в американския шоубизнес. Тя е широко призната във всички сфери.

Изключително надарената изпълнителка почти не се е променила през годините. Вече на 75 г. тя изглежда невероятно естествено. Въпреки че майка ѝ не я подкрепяла за кариера в шоубизнеса, тъй като смятала, че не е достатъчно атрактивна, Барбара успява да докаже таланта си. Тя е известна и със своите силни и навременни изказвания по всякакви въпроси, засягащи процесите в обществото.

През годините е носителка на награда във всяка област, в която е работила. Този „голям шлем“ е успех, който не е повторен от друг изпълнител в историята. Сред многобройните ѝ награди са две награди „Оскар“, шест „Еми“, единайсет „Златен глобус“, десет „Грами“, награда „Томи“, две „Кейбъл Ейс“, наградата на Американския филмов институт за цялостен принос, както и някои други награди.

През 1995 г. получава „Грами“ за цялостен принос. През 2005 г. нейният американски албум я нарежда сред първите изпълнителки в Съединените щати.
 Сподели

ЛАЙФ Наталия Гуркова и Джордже влюбени в Тайланд
Наталия Гуркова и съпругът ѝ Джордже Михалевич събират слънчеви лъчи на остров Пукет.
Рене Зелуегър стана неузнаваема Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон