Близо 20 години след като напусна сериала "Спешно отделение" и се отдаде на филмова кариера, наложила го като едно от най-големите имена в Холивуд, актьорът, режисьор, сценарист и продуцент Джордж Клуни ще се завърне към телевизията с поредицата "Параграф 22", предаде Франс прес.

Клуни ще продуцира и режисира минисериала от шест епизода, адаптиран по едноименния култов роман на Джоузеф Хелър, и ще изпълни роля в него. Зрителите ще видят актьора в образа на полковник Каткарт.

В интервю за "Холивуд рипортър" президентката на "Парамаунт телевижън" Ейми Пауъл е разкрила, че за участието си в поредицата 56-годишният Джордж Клуни ще получи по един милион долара на епизод.

Неназован източник, запознат с проекта, междувременно е потвърдил разпространената в други американски медии информация, че се водят преговори за излъчването на "Параграф 22" в стрийминг платформата Хулу.

Джордж Клуни е поредната водеща холивудска звезда след Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Джулия Робъртс, Робърт де Ниро и Майкъл Дъглас, която през последните години насочи вниманието си към малкия екран.

Пътят на Джордж Клуни към славата тръгва от телевизията. След скромни роли в сериали като "Розан", актьорът прави големия си пробив като д-р Дъг Рос в хитовата медицинска драма "Спешно отделение". Клуни напуска сериала през 1999 г., успявайки впоследствие да се нареди сред водещите звезди на Холивуд, припомня БТА.