"Приветствам всички онези, които са били жертви на сексуално насилие и може да са се почувствали засегнати от отвореното писмо, публикувано във в. "Монд", се казва в нейно заявление пред в. "Либерасион", цитирано от БТА.

Вижте снимки на Катрин >>

"Поднасям извиненията си пред тях. Подписах петиция, публикувана в "Монд". Обичам свободата. Не ми допада, че днес всеки се чувства в правото си да е в ролята на арбитър, да осъжда, и че изобличаването в социалните мрежи може да доведе до наказания, оставки и понякога до медийно линчуване. Но не извинявам нищо и никого. Не се изказвам относно вината на тези мъже, защото нямам нужната за това квалификация. В отвореното писмо не се споменава, че сексуалният тормоз е нещо хубаво. В противен случай нямаше да го подпиша."

Филмовата знаменитост допълни, че подкрепя отвореното писмо, подписано от около 100 известни актриси, писателки, изследователки и журналистки, за да отхвърлят "пуританството", появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Те искат да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, отбелязвайки, че настойчивото флиртуване не е престъпление.