О'Риърдън бе намерена мъртва в лондонски хотел. Полицията първоначално оповести, че смъртта й е необяснима, но че нищо подозрително не е открито, съобщава БТА.

46-годишната ирландска певица бе в Лондон, за да запише кавър на хита "Zombie" на The Cranberries заедно с лосанджелиската рок банда Bad Wolves.

Вижте снимки >>

Дан Уейт от звукозаписната компания "Илевън севън" поясни, че О'Риърдън му оставила вокално послание, в което заявява, че очаква с нетърпение предстоящите записи. "От посланието се вижда, че тя е изпълнена с живот, шегува се и е развълнувана, че ще се срещне с мен и съпругата ми тази седмица", каза Уейт.

Междувременно стана ясно, че продажбите на нейните соло албуми и дисковете, които е записала с The Cranberries, рязко са се увеличили след смъртта ѝ, съобщи Контактмюзик.

Продажбите на най-новия диск "Something Else" на The Cranberries са нараснали с над 900 процента, а тези на излезлия през 2007 г. дебютен соло албум "Are You Listening?" на О'Риърдън - с над 145 процента. Продажбите на хита "Linger" на The Cranberries пък са се увеличили с над 35 процента.