Кралските особи бяха посрещнати от многолюдна тълпа, а звездата от сериала "Костюмари" блесна със стил.

Вижте снимки >>

Меган бе избрала черно палто на Стела Маккартни, което вместо колан имаше широка черна панделка. Стилът ѝ дори напомняше на този на първата дама на Франция Брижит Макрон с вталените черни дънки на уелската марка Hiut Denim и зелена чанта от DeMellier London. Под палтото Меган носеше вталено карирано сако с деколте тип "лодка".

Принц Хари също бе с тъмно палто и дънки, но бе избрал и цветен акцент с пуловер в турско синьо.

От двореца Кенсингтън са разпространили снимки, които показват как двойката приема келтска любовна лъжица от съименниците си - Хари Смит, на шест години, и 9-годишната Меган Тейлър.

Върху изработената от дърво лъжица фигурират инициалите Х и М, както и келтски възел, подкова, преплетен ечемик - символи на вечна любов, късмет и сплотеност.

Заради сложния си дизайн - свидетелство и за уменията на майстора, традиционните любовни лъжици вече не се използват по предназначение и служат само за декорация. Най-старата известна в Уелс подобна лъжица е изложена в музей близо до Кардиф и датира от 1667 г. Смята се обаче, че традицията за изработването им се е зародила доста по-рано.

След като са получили любовната лъжица, принц Хари и Меган Маркъл са посетили Кардифския замък и са се срещнали с творци и участници в Уелския фестивал на културата, съобщава БТА.