http://www.youtube.com/oembed?url=http://www.youtube.com/watch?v=_3zDNqwGIlQ&format=json Дир.бг 1

Kalinka - Alexandrov Ensemble (Kremlin Palace, 2017)

Академичният ансамбъл за песни и танци на руската армия "Александров" отбелязва 90 години от създаването си с голямо турне в много европейски страни.
След трагедията в края на 2016 г., когато при самолетна катастрофа край Сочи загинаха 64 души, ансамбълът е с попълнен и обновен състав.

В края на юни у нас ще пристигнат 120 певци, танцьори и музиканти. Концертите ще представят най-популярния репертоар от руски народни и военни песни, и ефектни народни танци пред аудиторията от четирите най-големи български града:

Варна - 26 юни, Дворец на културата и спорта
Бургас - 27 юни, Летен театър
Пловдив - 28 юни, зала "С.И.Л.А."
София - 29 юни, зала 1 на НДК
За рожден ден на ансамбъла се смята 12 октомври 1928 г. - денят, в който се е състояло първото представяне на колектива в Централния дом на Червената армия в Москва. Тогава участниците са само 12 души. Но до средата на 30-те години броят на членовете се увеличава до 300 души, а славата му се разпростира далеч извън страната.

Хорът на ансамбъл "Александров" е признат за един от най-добрите мъжки хорове в света. Той съчетава хармонията и чистотата на звука на академичната капела с ярката емоционалност и непосредственост, присъщи на популярните изпълнения, демонстриращи високо вокално умение. Танцуващата група на ансамбъла завладява сърцата на зрителите с високото си хореографско майсторство.

Успехът на хора, солистите и танцовата група до голяма степен зависи от своя гъвкавия и хармоничен оркестър и неговия звук, който е уникален по своето естество.

Навсякъде по света Академичният ансамбъл за песни и танци на руската армия, носещ името на своя основател на Александър В. Александров, се смята за една от марките, славещи Русия.

Билети се продават в мрежата на Eventim.

 Сподели

ЛАЙФ Венета Райкова отиде на ресторант с Тишо
Водещата Венета Райкова, която в началото на януари обяви, че се развежда с ресторантьора Тихомир, показа, че двамата са в добри отношения.
Рачков влезе в американско шоу като Тръмп Мегазвезди в черно на червения килим в Лондон