1
Създателите на хитовия сериал "Игра на тронове" ще работят над нова поредица филми, чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни".
В изявление, направено от компанията, се посочва че Бениоф и Уайс ще напишат сценария за новата филмова поредица и ще я продуцират, пише БТА.

От "Дисни" отбелязват също, че проектът ще бъде отделен от сагата от девет епизода за семейство Скайуокър, както и от наскоро оповестена четвърта трилогия, над която ще работи режисьорът Райън Джонсън, заснел осмия филм "Междузвездни войни: Последните джедаи".

Подробности около новата поредица и датите за излизане на филмите от нея не се разкриват.

"Дейвид и Дан са сред най-добрите съвременни разказвачи на истории. С уменията си да създават сложни характери те ще навлязат в нови територии във вселената на "Междузвездни войни" и ще отведат поредицата в дръзка посока", казва президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди.

"През лятото на 1997 г. ние пътувахме до една далечна галактика и от тогава мечтаем за нея. Предоставената ни възможност е чест и леко плашеща отговорност за нас. Вълнуваме се, че след като приключим работа над последния сезон на "Игра на тронове", ще се впуснем в ново приключение", споделят на свой ред Дейвид Бениоф и Дан Уайс.

Наблюдателите допускат, че с новата поредица "Дисни" ще се опита да "отговори" на "Марвел" с три продукции годишно.

През 2012 г. компания "Дисни" закупи правата за "Междузвездни войни" от Джордж Лукас за над 4 милиарда долара, припомня ТАСС.

Впоследствие студиото оповести, че ще създаде трета трилогия. Първият епизод от нея и седми от култовата сага - "Междузвездни войни: Силата се пробужда" излезе на екран през декември 2015 г., а следващият "Междузвездни войни: Последните джедаи" - две години по-късно. Деветият епизод на "Междузвездни войни" ще тръгне по кината през 2019 г.

В годината, в която излезе първият епизод от третата трилогия, компания "Дисни" оповести и плановете си да редува филмите от поредицата с продукции, чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни". Първият самостоятелен филм - "Rogue One: История от Междузвездни войни", тръгна по кината през 2016 г. Вторият спин-оф "Соло: История от Междузвездни войни" ще излезе на екран през май тази година.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”