Даниел Фиеро, който е работил за друг депутат, разказа как тя активно го преследвала през 2014 година, когато бил 25-годишен. Мъжът обаче се решил да сподели това едва през януари тази година заради кампанията, в която Гарсия участва активно.

Той твърди, че тя го галила по гърба с ръка, пипала му задните части и дори  опитвала да го хване между краката.

„Ако човек, оглавил обвиненията, не заслужава доверие, това ни дава повод да се усъмним в достоверността на тези истории“, заяви мъжът, цитиран от световните агенции.

Самата Кристина Гарсия коментира, че всяко обвинение в сексуален тормоз трябва да бъде разследвано и тя ще съдейства.

"Нямам обаче никакъв спомен за такова нещо и такова поведение не съответства на моите ценности", отрече обаче тя думите на Фиеро.

Междувременно прокуратурата на окръг Лос Анджелис разследва нови обвинения за сексуален тормоз срещу продуцента Харви Уайнстийн, подадени от три анонимни лица. Възможно е повдигане на обвинения. В окръга се разследват още поне две дела, свързани с 65-годишния продуцент, които по-рано бяха предадени на правоприлагащите органи в Бевърли хилс. Освен тях срещу него са заведени дела в Ню Йорк и Лондон, съобщи БТА.

През октомври в. "Ню Йорк таймс" публикува статия, в която разкри, че Уайнстийн е упражнявал сексуален тормоз на служителки на компанията си в продължение на 30 г. С обвинения срещу един от основателите на студиото "Мирамакс" излязоха още над 70 жени, сред които актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ума Търман и Салма Хайек. Така се зароди и движението #MeToo.