Повод за гневния изблик на Катрал стана засвидетелстваното "фалшиво" съчувствие от страна на Паркър след кончината на 55-годишния брат й Кристофър. Той беше намерен мъртъв, скоро след като актрисата отправи призив към потребителите на социалните мрежи да помогнат в издирването на изчезналия мъж.

Как изглеждат днес звездите от ”Сексът и градът”

Сред изпратилите съболезнования беше и Сара Джесика Паркър, загърбила разногласията с Катрал, за да й засвидетелства подкрепата си.

От публикация на Ким Катрал в сайта Инстаграм, адресирана до Паркър, обаче става ясно, че тя не желае "фалшивото състрадание" на "лицемерната" си колежка.

"Нямам нужда от обичта или подкрепата ти в този момент на скръб. Майка ми днес ме попита: "Кога тази Сара Джесика Паркър, лицемерката, ще те остави на мира?" Опитът ти да се свържеш с мен ми напомни колко жестока беше и си оставаш. Нека да ти изясня едно нещо. Ти не си част от моето семейство, нито си ми приятелка. Така че за последен път ще те призова да не се възползваш от трагедията ни, опитвайки се да възстановиш имиджа си на "добро момиче", пише Ким Катрал.

Неразбирателството между двете актриса възникна миналата година, след като се появиха твърдения, че капризите на Ким Катрал са причина да се провали планираният трети филм от поредицата "Сексът и градът".