1
Британска фирма за производство на алкохол създаде "лечебен" джин, който съдържа билки от ботаническата градина на Оксфордския университет.
Джинът има 25-годишен лиценз от висшето учебно заведение да бъдат използвани растения от ботаническата градина, създадена през 1621 г. като "лечебна". В нея се дават познания за билколечението и се счита за една от най-старите във Великобритания.

Оксфордската занаятчийска дестилерия използва екстракти от 25 растения, за производството на джина, който съдържа 42 % алкохол и се продава на цена от 48 щатски долара за половин литър.

"Този джин е лековит. Растения като пелин, седефче и лазаркиня му придават много сложен вкус и ни връщат назад във времето, когато билките бяха в основата на медицината", каза служителят на дестилерията Кори Мейсън.
"Очаквайте богати, земни нотки от този джин - нещо, което никога преди не сте опитвали", добави той.

Професор Саймън Хискок, директор на ботаническата градина, призна, че е бил "впечатлен от страстта" на фирмата.

"Идеално пасва на ботаническата градина на Оксфордския университет да си сътрудничи с първата занаятчийска дестилерия в Оксфорд", допълни Хискок.
Продажбите на джин във Великобритания са се увеличили до 47 милиона бутилки в настоящето от 40 милиона в предишните 12 месеца.  Сподели

ЛАЙФ Момичето, на което Аня Пенчева повери сина си
Синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов - Ангел, получи днес дипломата си за висше образование от НСА в присъствието на родителите си и любимата си - Ива.
Полицията изследва съмнителното писмо до Хари и Меган Дженифър Лорънс разбуни духовете със секси рокля