На червения килим 42-годишната Ева Лонгория, която очаква първото си дете от съпруга си Хосе Бастон, сияеше в бледорозов сатенен тоалет. Облеклото на актрисата от "Отчаяни съпруги" приличаше на обикновен комбинезон, комбиниран с халат.

Вижте снимки >>

41-годишната Уошингтън беше удостоена с почетния приз "В светлините на прожектора". Със специална награда за сътрудничество беше почетен 53-годишният режисьор Гилермо дел Торо.

В Залата на славата на организацията посмъртно беше въведен дизайнерът на костюми и носител на "Оскар" Джон Моло, работил над оригиналната трилогия "Междузведни войни".

Наградите на професионалната организация във филмовите категории бяха присъдени на създателите на костюми за "Формата на водата" за исторически филм, на "Жената чудо" за фентъзи филм и на "Аз, Тоня" за съвременен филм, съобщават от БТА.

В телевизионните категории бяха отличени създателите на костюми за "Короната" за исторически сериал, "Игра на тронове" за фентъзи сериал и "История на прислужницата" за съвременен сериал.