Дамите придобива все по-голяма тежест в обществото и те се опитват да се възползват от силната вълна на феминизъм, който не спира да се проявява през последните месеци.

Вижте снимки >>

В препълнената зала, приличаща на нещо средно между розов женски будоар и клуб на джентълмени, силуетите на "Фенди" се открояваха с подчертани рамене на саката, с къси и дълги пелерини.

Моделите сякаш идваха да изразят мощта, с която е надарена жената, видяна от "Фенди", пишат от БТА.

"Бродериите, с които навремето жените са изпращали своите любими на война, се превръщат в романтичен елемент от нашите колекции", изтъква г-жа Вентурини Фенди.

Но същата тази дама не си стои вече вкъщи, за да бродира, а гордо покорява обществото. И така, в колекциите се появяват бродираните с инициали шалчета на врата на манекенките, но и под формата на пачуърк в ефирни и леки романтични рокли.

Феминисткият дискурс никак не е чужд на модната къща, която още с основаването си от петте сестри на фамилия Фенди си беше матриархална. В края на дефилето Карл Лагерфелд и Силвия Вентурини поздравиха зад кулисите новия изпълнителен директор на римския бранд - Серж Бруншвиг, който дойде преди два дни от "Диор".