На първи март 1200 гости, между които посланиците на 60 държави, слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха прави дефилето на дизайнерката.

Вижте снимки >>

София Борисова представи колекция висша мода "Fashion Diffusion" 2019, създадена специално за 25-годишния юбилей на модната й къща "Романтика фешън", който бе отпразнуван с бляскаво парти седмица по-рано в София.

Изявата на дизайнерката съвпадна със Седмицата на модата в Париж, но поводът беше друг - специална покана от българския посланик във Франция Ангел Чолаков. Негово превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чиито позитивни послания и сила той вярва. Именно това и причината за участието й в гала-спектакъла, посветен на националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС.

Манекенките Диана Иванчева, Жана Янева, Христина Вескова, Деница Стоянова, Поли Шайер, Кристина Димитрова и Ива Атанасова представиха на осветена в цветовете на българския трибагреник сцена  42 тоалета "от кутюр". Седем булчински рокли бяха кулминацията на вечерта.
 
Аплодисментите не стихваха дълго след края на ревюто, а фотографите успяха да уловят сълзи от вълнение в очите на манекенките и дизайнерката. Представителите на дипломатическия корпус, френските институции, културните и бизнес среди и др. бяха впечатлени от майсторството на София Борисова. Особен интерес предизвика трансформацията на една от официалните рокли, която от къса и кокетна рокля в стил Мерилин Монро с две движения се превърна в пищна, дълга бална рокля.

Модните блогъри побързаха да определят дизайнерката за сензация, а след края на ревюто гостите се тълпяха около нея. Комплименти към работата на София Борисова и покани за ревюта в собствените им държави отправиха и много от присъстващите посланици.
 
"Да направя самостоятелно ревю в Париж беше най-голямата ми мечта!Емоцията от днешния успех е толкова силна, че не мога да спра сълзите си от радост и вълнение!", сподели София.

Видео от патриотичния спектакъл: