1
Американската компания "Мател" представи 17 нови кукли Барби, чиито прототипи са вдъхновяващи жени от миналото и настоящето.
Сред тях са мексиканската художничка Фрида Кало и авиаторката Амелия Ерхарт, съобщи БТА.

Вижте снимки >>

"В навечерието на Международния ден на жената, Барби отдава почит на 18 исторически и съвременни модели за подражание от цял свят - заявиха от "Мател". - Тези кукли са придружени от образователна информация за приноса на всяка жена".

Колекцията "Вдъхновяващи жени" се състои от три кукли Барби - освен Кало и Ерхарт, в нея е кукла на американската математична Катрин Джонсън, успяла да преодолее расовите и полови бариери и да работи за НАСА. Тя вдъхнови филма "Скрити числа".

Колекцията "Широу", посветена на съвременните жени, които са пример за момиченцата, е по-голяма. Тя се състои от 14 кукли на спортистки, като американката Клоуи Ким, която спечели олимпийски медал по сноуборд на 17 години. Има също актриса, балерина, режисьорка. Режисьорката е създателката на филма "Жената чудо" Пати Дженкинс.

В серията са включени също германската модна дизайнерка Лейла Пидайеш, полската пътешественичка и журналистка Мартина Войчеховска, китайската актриса Гуан Сяотун, китайската балерина Юан Юан Тан.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем