1
Том Харди потвърди на страницата си в Инстаграм, че ще изпълни ролята на американския гангстер Ал Капоне в нов филм, озаглавен "Fonzo".
Отдавна се носеха слухове, че на 40-годишния британски актьор ще бъде поверена ролята на един от най-големите мафиоти в нов филм. Сега Харди увери, че ще е в актьорския му състав.

"Време е за Ал Капоне", е написал актьорът.

Капоне се прочува като лидер на чикагска банда за продажба на контрабанден алкохол през 20-те години на миналия век в САЩ. Борбата за контрол над организираната престъпност между чикагската банда и друга група гангстери води до избиването в Деня на Свети Валентин, когато 7 души от съперничещата с Капоне банда са убити посред бял ден.

Вместо да проследи гангстерската война, филмът ще фокусира вниманието върху Капоне, когато е 47-годишен, близо десетилетие след като е бил зад решетките за извършените от него престъпления, развива деменция и изпълненото му с насилие минало е започнало да го обсебва.

Според данни от онова време, Капоне бил прегледан от лекаря си и от психиатър от Балтимор, които заключили, че мисленето му е като това на 12-годишно дете. Гангстерът, вдъхновил създаването на филма "Белязаният", се преместил в имението си във Флорида, където прекарал инсулт и малко по-късно развил пневмония, припомнят от БТА. Той умрял на 48-годишна възраст през 1947 г.

Режисьор и сценарист на филма ще е Джош Транк, заснел "Фантастичната четворка".  Сподели

ЛАЙФ Биляна Петринска сияе бременна във фотосесия
Актрисата Биляна Петринска си направи фотосесия в Народния театър "Иван Вазов".
Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон Огнената дъщеря на Борис Бекер навърши 18