Двамата участваха в парад на кавалерийските казарми в Лондон, където поздравиха ирландски гвардейци.

Кейт отново се облече в традиционния си стил за празника. Тя сложи дълго тъмнозелено палто и любимата си шапка в същия цвят с панделка във формата на листа.

Вижте снимки >>

Празнични шествия в 150 ирландски града се проведоха за Деня на Свети Патрик. Всеки парад има свой лозунг. Този в Дъблин мина под мотото "Домът е там, където е твоето сърце" - напомняне за многочислената ирландска диаспора, разпръсната по целия свят.

Свети Патрик е смятан за основател и първи епископ на ирландската християнска църква. Той е роден през 4-ти век във Великобритания. Отвлечен и продаден като роб в Ирландия, той успява да избяга и живее известно време в манастири в Галия (съвременна Франция), изучавайки богословие. След това Свети Патрик се връща в Ирландия, където започва активна мисионерска дейност. Според някои данни той успява да покръсти 120 000 ирландци и открива на острова между 300 и 600 църкви. Ирландската диаспора разпространява празника му по целия свят.

В САЩ река Чикаго бе оцветена в зелено по случай Деня на Свети Патрик. Традиция, която датира от 1962 г. В Чикаго също се проведе парад.