Продължителност: от 16 Юни до 09 Август

Тип: Екскурзия

Дестинация: Рим

Град/Курорт: Италия

Транспорт:

Нощувки на база:Със закуска

Цена на пакет: от 765 лв.

Doors Travel
Телефон:02/417-33-77; 0895/07-11-13; 089
E-mail: office@doors-travel.com
Описание: 8 дни / 5 нощувки

17.09.2017 – 24.09.2017


ЦЕНА: от 765 лв.


1 ДЕН – София - Мецово - Игуменица - ФЕРИБОТ - Бари

Отпътуване от София в 09:00 ч. от площад “Александър Невски” по маршрут Кулата - Верия - Козани - Игуменица. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на фотьойли (тип автобусни), възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

2 ДЕН – Бари - Помпей - Неапол - Соренто

Пристигане сутринта в Бари. Отпътуване за Помпей. Посещение на останките на древния римски град, погребан при опустошителното изригване на вулкана Везувий. Доплащане по желание и с предварителна заявка за местен екскурзовод (7 EUR) при минимум 25 туристи + 2 EUR за слушалки. Продължаване за Неапол - столицата на областта Кампаня. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Настаняване в хотел в едно от курортните селища на красивия Сорентински полуостров. Нощувка.

3 ДЕН – Соренто - остров Капри - Соренто

Закуска. Отпътуване с автобус до пристанището на Соренто, а оттам продължаване с корабче (не е включено в пакетната цена) до остров Капри, едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто , посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. По желание екскурзия с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН – Соренто - Амалфи - Равело - Рим

Закуска. Отпътуване за лазурното крайбрежието на Амалфи с местен автобус със спирка за разходка в едноименното селище и посещение на селището Равело (UNESCO). Връщане в Соренто. Продължаване за Рим. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ДЕН – Рим

Закуска. Пешеходна обиколка (~ 4 ч.) на Вечния град (Caput Mundi) с местен екскурзовод с посещение на Римските Форуми – Форо Романо, Форо ди Нерва, Форо ди Аугусто, Форо ди Траяно, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Пантеона /с влизане/, колоната на Траян, Капитолийски хълм (Campidoglio), площад Навона, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция. Свободно време в Рим до 20:00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН – Рим - Ватикана

Закуска. Разглеждане на Ватикана (UNESCO) - столицата на християнството, най-малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. По желание, посещение на Ватиканските музеи и Сакстинската капела – вход 45 EUR + за деца (6 - 18 г.) 35 EUR на турист (при минимум 25 туристи) такса за придружаващ местен екскурзовод на български език. Свободно време в Рим до 20:00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

Забележка: Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта!

7 ДЕН – Алберобело - Бари - ферибот - Игуменица

Закуска. Отпътуване за областта Пулия и очарователното селище Алберобело(UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени трули и по форма наподобяващи шишарка или кошер са строени според старинната традиция само от камъни. Свидетелствата сочат, че в района такива се строят още от XIII в., а като се разхожда по павираните улички между тях човек може да остане с впечатлението, че ненадейно се е озовал в приказка. Не малко от тези къщурки са превърнати в магазинчета за сувенири, в които може да се купи какво ли не от пощенски картички до мънички моделчета на самите трули. Продължаване за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Игуменица.

8 ДЕН – София

Сутринта акостиране на гръцкото пристанище Игуменица. Продължаване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

Транспорт с автобус 3*;
5 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотели 3* (2 в района на Сорентинския полуостров и 3 в околностите на Рим);
Фериботни билети Игуменица – Бари - Игуменица (тип автобусни седалки);
Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута;
Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на бълг. език;
Водач от агенцията;

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!
гр. София, ул. Неофит Рилски 60
тел. 359 2 / 4173377
gsm:0895071113
gsm:0895001128
e-mail: office@doors-travel.com
www.doors-travel.com