Продължителност: от 24 Май до 27 Май

Тип: Екскурзия

Дестинация: София

Град/Курорт: Албания

Транспорт:

Нощувки на база:Полупансион

Цена на пакет: от 299 лв.

МИСТРАЛ ТРАВЕЛ
Телефон:02/ 980 44 59
E-mail: mistral@mistralbg.com
Описание: МАЙСКИ празници на море в Албания и САРАНДА, БУТРИНТ и ГИРОКАСТРА!

ТОП цена от 299 лева при депозит до 27 МАРТ!

24.05.2018 - 27.05. 2018
4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 3 вечери в хотел на брега на морето
Хотели в Саранда: Hotel SARANDA INTERNATIONAL - 4*, вижте тук: sarandainternational.com


ПРОГРАМА

1 ден: София - Кулата - Янина - Саранда
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Саранда – градът на слънцето, както местните го наричат – късен след обяд. Настаняване в хотел Saranda International 4*, разположен на брега на морето със собствен плаж и на по-малко от 1,5 км. от центъра на курорта. Свободно време за освежаване и се отправяме на организирана и вълнуваща разходка в курорта Саранда.
Царицата на Албанската Ривиера – Саранда е красиво разположена на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, отстоящ само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за самостоятелна разходка с възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Саранда - Бутринт - Ксамил - Саранда
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско. На разстояние 26 км. от Саранда, на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война.. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно - Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите - Шкиперия!
Завръщане в Саранда с попътна разходка и възможност за плаж в курорта Ксамил - част от Национален парк Бутринт.
Ако Саранда наричат градът на слънцето - Ксамил всички единодушно определят като тропическият РАЙ на Европа! Природата е дарила Албания с едно истинско малко райско кътче, извайвайки го на тесен полуостров, обграждайки го от една страна с морето, а от друга с водите на езерото Бутринт. И за да бъде пълно усещането за рай на земята, добавила щедро и четири на брой малки островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, наречени от местните: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. Свободно време за разходка и възможност за обяд по желание. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Саранда - Синьото око - Гирокастра - Саранда
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки - Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) - Гирокастра - град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия - политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен - Синьото око. Възможност за обяд. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Саранда - Янина - София
Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Попътна разходка в Янина - столицата на област Епир в Гърция. Пристигане в София късно вечерта.

Пакетни цени- Ранно записване до 27.03/ Редовни ценни:

Възрастен в двойна/ тройна стая - 299 лв./ 325 лв.
Единична стая - 365 лв./ 389 лв.
Дете 0-7.99 в стая с двама родители - 220 лв. / 245 лв.
Дете 8-15.99 в стая с двама родители - 250 лв. / 265 лв.

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*
Трансфер за Великденската литургия в църквата на Саранда (1,5 км. от хотела)
Разходка в Саранда
Разходка в Янина
Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Уника” с лимит на отговорност 2000 евро
Водач от агенцията по време на пътуването

Пакетната цена НЕ включва:
Музейни такси за обекти посещавани по желание - около 600 леки
Полудневна екскурзия до античен Бутринт и курорта Ксамил - 20 евро възрастен и 15 евро деца до 12 г. (включва трансфер и входна такса), осъществява се при минимум - 20 туриста.
Целодневна екскурзия до Гирокастра и природния феномен „Синьо око” - 20 евро и 10 евро за деца до 12 г. (не включва входни такси за обектите), осъществява се при минимум 20 туриста.
Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина за туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 5 лева; туристи над 70 год. доплащат – 8 лева!

Начин и срок на заплащане:
Депозит - 30 % от общата сума;
Доплащане - до 14 дни преди отпътуване;